Xeramic Diesel Protector przy -7C MUSISZ ZOBACZYĆ !

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • pysiaczek556
    Classic
    • 2012
    • 2

MisiekWAW, przyznam Ci się szczerze że w moim przypadku 99% to wspomnienie dzieciństwa ops:

Edit ten 1% to spacer z psem :lol: ops:
  • Orbit
    Rider
    • 2010
    • 486

tego chyba nie trzeba tłumaczyć ....
    Diesel Protector -40st.C jest całorocznym, zaawansowanym technologicznie i wysoce skoncentrowanym dodatkiem uszlachetniajcym do oleju napędowego. Preparat zapobiega tworzeniu się kryształków parafiny i gęstnieniu oleju w niskich temperaturach, ułatwia start silnika i poprawia jego pracę, redukuje zużycie paliwa. Xeramic Diesel Protector jest skutecznym dodatkiem do temp. -40st.C (w zależności od stosowanego paliwa).

Xeramic Diesel Protector -ZOBACZ !!

wczsniej dodawałem dodatek STP i wszystko było Ok, kilka dni temu kupiłem ten specyfik .. na szczescie nie wlałem tego Gniota za duzo
    1,7 Oplel Astra GTC 125Km ...
    Obecnie śmigam na Liqui Moly a w lato AMSOIL

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Inne dodatki tez takie mialem, ze gestnialy - moze nie az tak :roll: . Przeciez nie jezdzi sie z samym dodatkiem, tylko go miesza z paliwem, wtedy moze to wygladac zupelnie inaczej.
      Spritmonitor.de

Komentarz

• Orbit
        Rider
        • 2010
        • 486

no tak, wygladało inaczej , wczoraj w ogole nie odpaliłem ... dzisiaj zaskoczył

Komentarz

• PAOLO ESCO
          RS
          • 2009
          • 6626
          • Volkswagen
          • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Spokojnie... a nie jest tak, że preparat działa dopiero po zmieszaniu z ON? :roll: I to po wcześniejszym zmieszaniu w cieplejszych warunkach a nie przy dużym mrozie? Chyba tak jest...a bynajmniej gdzieś już o tym czytałem że faktycznie takie preparaty żelują w ujemnych temperaturach a ich działanie ujawnia się dopiero po zmieszaniu z olejem napędowym.
          Zamieszczone przez Orbit
          wczoraj w ogole nie odpaliłem ... dzisiaj zaskoczył
          a sprawdzałeś filterek paliwa? Zjanomy też wczoraj nie odpalił, ON w filtrze przymarzł a dokładnie syfy które się tam zgromadziły blokowały filtr...po wymianie pali jak złoto.

...ale przy -7 C to nawet ON bez dodatków powinien od pierwszego palić. Ja na zime zmieniam zawsze bez wzgledu na przebieg filtr paliwa - wczoraj i dziś przy -15 ; - 13 C zapalił od pierwszego bez problemu. ON bez dodatów. Auto stało na mrozie pod gołym niebem...
          PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy

Komentarz

• Orbit
            Rider
            • 2010
            • 486

nalałem tego specyfiku , przed mrozami ... wczoraj krecił i krecił zaskoczył ale umarł .... dzisiaj odpalił za ktoryms razem ...
            przez przypadek zajrzałem do bagaznika wczoraj ... a ten dopalacz SZTYWNY JAK ZIMNE NÓZKI W GALARECIE
            do teraz Lałem STP , tam nic nie zeluje ... nawet nazywa sie ""ANTY ZEL "" zawze działało bez problemu , tym razem chciałe spróbowac cos nowego , no to spróbowałem

Komentarz

• PAOLO ESCO
              RS
              • 2009
              • 6626
              • Volkswagen
              • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez Orbit
              wczoraj krecił i krecił zaskoczył ale umarł
              ok a sprawdzałeś filtr paliwa? może to on jest przyczyną?

Komentarz

• Orbit
                Rider
                • 2010
                • 486

Filtr jest nowy , sam zmieniałem na początku Litopada ....

Komentarz

u mnie w firmie wlewali to do ciezarowek i nic sie nie dzialo.

Komentarz

• adaś
                    Elegance
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 876
                    • Volkswagen

Nawet jeżeli preparat ten nabiera swoich włąściwości po zmieszaniu z ON, to nadal jest to kiepskie rozwiązanie.
                    Przykładowa sytuacja: samochód trzymamy na dworze (jest -15C). Odpalamy rano, zajeżdżamy na stację celem zatankowania paliwa i chcemy dodać to cudo - i co wtedy?
                    Jest: VW Passat B6 04.2010 2.0 TDI CR CBBB (170KM/350Nm) http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=88468;
                    a do zadań miejskich: VW Lupo 1.4 AUD MY2004 (60KM/116Nm seria)
                    Była: O1 L&K kombi 1.9 TDI AHF 2001/2002 (160KM/356Nm by ECU Project)
                    O2 kombi 4x4 1.9 TDI BXE 2006 (147KM/345Nm by ECU Project)

Komentarz

• janek11
                      Ambiente
                      • 2010
                      • 150

U mnie też w mrozy jest ok - przed wczoraj w nocy było u mnie mniej niż -18, samochód pod chmurką, ON na pewno jeszcze letni. Nie było problemów z zapaleniem.

A jakbyś przeczytał uważnie adnotacje na opakowaniu jest wyraźnie napisane, że w niskich temperaturach sam preparat może gęstnieć. Dopiero w połączeniu z ON nabiera swoich właściwości. Zresztą wystarczy zrobić test - akurat nie mam pod ręką ON - w dwa słoiczki i do zamrażarki (jeden z dodatkiem, drugi bez) i zobaczymy co będzie dalej.

Poza tym pamiętajmy, żeby nie przedawkować takich specyfików - to nic nie daje, a mogą zmienić się niekorzystnie właściwości.

Komentarz

• Orbit
                        Rider
                        • 2010
                        • 486

Panowie, ten specyfik, wczoraj jak było -15 C , był twardy jak LÓD ... dzisiaj było tylko - 7 ., prawie Majorka , wiec tylko galareta .

Komentarz

• Jac_ek
                          RS
                          • 2009
                          • 1733

Orbit, żenada to wozić zimówki w bagażniku a nie na kołach :szeroki_usmiech ;-)
                          - O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD

Komentarz

• Orbit
                            Rider
                            • 2010
                            • 486

Nie moge wyjechac z Parkingu , tak mnie zasypało , czekam na odwilż

Komentarz

• Jac_ek
                              RS
                              • 2009
                              • 1733

Zamieszczone przez Orbit
                              oby do wiosny ;-) - widzę że samochód nie jeżdżony bo czapka śniegowa na dachu ;-)
                              - O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD

Komentarz

• Orbit
                                Rider
                                • 2010
                                • 486

Zamieszczone przez Jac_ek
                                Zamieszczone przez Orbit
                                oby do wiosny ;-) - widzę że samochód nie jeżdżony bo czapka śniegowa na dachu ;-)
                                Auto stoi , czeka na ocieplenie , wtedy zmienie opony , narazie proby wyjechania zakonczyły sie prawie dzwonem , dlatego korzystam z inego samochodu .

Komentarz

• wiking
                                  Ambiente
                                  • 2009
                                  • 117

Witam ile dodatku (oczywiście nie takiego) trzeba dolać na zbiornik

Komentarz

• janek11
                                    Ambiente
                                    • 2010
                                    • 150

Odpowiedź: tyle ile jest napisane na opakowaniu :lol: (RTFM)
                                    W przypadku tego akurat jest 100ml/60 l

Komentarz

• Orbit
                                      Rider
                                      • 2010
                                      • 486

NO tak, to jednak moze gęstnieć . Upsss... :roll: .. dodaje sie tego specyfiku 50 mil na 60 L

# ze względu na to, że Xeramic Diesel Protector -40°C jest produktem wysoce skoncentrowanym, może nastąpić jego żelowanie (zgęstnienie) w temperaturach znacznie poniżej 0°C. Jego zgęstnienie lub wręcz zamarznięcie nie powoduje utraty właściwości produktu. Należy nieznacznie go ogrzać, aby umożliwić wlanie do zbiornika paliwa. Przy temperaturach poniżej -20°C, zalecane jest przechowywanie produktu w ciepłym miejscu, aby ułatwić jego zastosowanie.

Komentarz

• janek11
                                        Ambiente
                                        • 2010
                                        • 150

Fakt, mój błąd - 500 ml/600l oznacza 50 a nie 100 ml. I dziękuję, że przyznałeś mi rację z tym żelowaniem. Jeszcze raz RTFM zanim ktoś coś napisze...

Komentarz

• PAOLO ESCO
                                          RS
                                          • 2009
                                          • 6626
                                          • Volkswagen
                                          • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Zamieszczone przez Orbit
                                          może nastąpić jego żelowanie (zgęstnienie) w temperaturach znacznie poniżej 0°C
                                          k

Zamieszczone przez PAOLO ESCO
                                          a nie jest tak, że preparat działa dopiero po zmieszaniu z ON? I to po wcześniejszym zmieszaniu w cieplejszych warunkach a nie przy dużym mrozie? Chyba tak jest...a bynajmniej gdzieś już o tym czytałem że faktycznie takie preparaty żelują w ujemnych temperaturach a ich działanie ujawnia się dopiero po zmieszaniu z olejem napędowym.
                                          k

Zamieszczone przez janek11
                                          I dziękuję, że przyznałeś mi rację z tym żelowaniem
                                          k
                                          jednak cieszy mnie to że moja skleroza nie jest aż tak postępująca jak mi się zdawało :P
                                          (ale chyba jamniki tak mają? :haha: )

Komentarz

• jacek23
                                            Drive
                                            • 2010
                                            • 44

Niedawno kupiłem Xeramic Diesel Protector, ale nie miałem jeszcze okazji dodać go do paliwa. Po przeczytaniu tego wątku nieźle się przestraszyłem.
                                            Wieczorem wystawiłem butelkę na balkon i po 4 godzinach schładzania, (aktualnie -15C za oknem) widzę, że płyn w butelce wcale nie zgęstniał i nadal ma płynną jak woda konsystencję.

Komentarz

• Orbit
                                              Rider
                                              • 2010
                                              • 486

Zamieszczone przez jacek23
                                              Niedawno kupiłem Xeramic Diesel Protector, ale nie miałem jeszcze okazji dodać go do paliwa. Po przeczytaniu tego wątku nieźle się przestraszyłem.
                                              Wieczorem wystawiłem butelkę na balkon i po 4 godzinach schładzania, (aktualnie -15C za oknem) widzę, że płyn w butelce wcale nie zgęstniał i nadal ma płynną jak woda konsystencję.
                                              Tak PAOLO , przyznaje , miałes racje ... Brawo , dobra pamięc

ale mamy zagadke ... :thank:
                                              .. zauwazyłem ze ten płyn bardzo szybko galaretowieje, ale takze bardzo szybko wraca do stanu normalnego w zaledwie kilka minut w ciepłym pomieszczeniu i zachowuje sie normalnie . na jeszcze jedno chciałem zwórcic uwage .. a mianowicie kolor, na niektórych stronach xeramic ma kolor marchewki taki jak mój ....natomiast na polskich biały przezroczysty .

Jacek w jakim opakowaniu jest tówj Protector ?

Komentarz

• szachu
                                                Rider
                                                • 2009
                                                • 639
                                                • Octavia II (1Z3)
                                                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

A robiłeś kiedyś zdjęcia przy różnym oświetleniu? To już chyba wiesz dlaczego ma różne kolory. Ta fotka z lewej wygląda na mocno zażółconą (czarny ma dużą dominantę żółtego).

Komentarz

• jacek23
                                                  Drive
                                                  • 2010
                                                  • 44

Zamieszczone przez Orbit
                                                  Zamieszczone przez jacek23
                                                  Tak PAOLO , przyznaje , miałes racje ... Brawo , dobra pamięc

ale mamy zagadke ... :thank:
                                                  .. zauwazyłem ze ten płyn bardzo szybko galaretowieje, ale takze bardzo szybko wraca do stanu normalnego w zaledwie kilka minut w ciepłym pomieszczeniu i zachowuje sie normalnie . na jeszcze jedno chciałem zwórcic uwage .. a mianowicie kolor, na niektórych stronach xeramic ma kolor marchewki Obrazek taki jak mój ....natomiast na polskich biały przezroczysty . Obrazek

Jacek w jakim opakowaniu jest tówj Protector ?
                                                  Mój ma kolor herbaty.

Komentarz

Pracuję...